Posts

Showing posts from 2010

ber shopping sakan!

Image
bershopping sakan utk kembali ke seri iskandar.. walaupun hati berat tp xpe  gagal skrg xbermakna gagal selama-lamanya betol x? harap2 keputusan ini adalah keputusan terbaik aku.. kpd amy jgn lupe kita daftar sama2 nt ok.. xsabar nk jumpa ajid+fauzi+nazrol+Mazrul+zubair xsangka dapat jumpa kowg balik..

countdown 2011

Image

cerita kami

Image

special dedication to Nazreen Abd Razak

Image
selamat berjaya! jgn lupa kat aku! we love u!










  tangan ko + tangan aku~


kesedihan melanda!

Image
kesedihan terhadap diri sendiri serta rakan-rakan mungkin bukan rezeki saya!

putus harapan

Image

xpayah lah tanya!

Image
ubah topik lain boleh x?


















anda mampu mengubahnya..

masih tiada perubahan!

Image
masih menunggu dan tertunggu!!



sedang berdukacita!

Image
so jgn byk tya sat g penampar sulung melekat kat hang!





tiba2 tiada dalam mood skrg!

Image
mmg tiada dalam mood so jgn tegur!

sehat sepenuhnya!

xmau sakit2 lagi kene jaga diri..
kepada yang care thanx sgt..
sgt rindu dgn kwn2 di seri iskandar..
xsabar nk jumpa kowg balik..
smua dapat kolej bagus!

memang tiada dalam mood waktu ini!

Image

deMam!

Image
demam melanda sgt tidak suka tekak rasa lain mcm ishh pening2 ishh xtahan lah. .ubt dah mkn x ok jugak agak nye dah lama x demam bila dah demam die bg teruk2 pya. .walaupun demam masih sempat jgk berblogger. .HAHA  dah samapai sini dulu pening 2 rasa nk pitam jew!

Lily Allen - Fuck You

Image

lupa kan !

Image
hidup mesti diteruskan so, lupekan lah ape yang jadi. .hidup kene selalu gembira nt baru lah senang hadapi dugaan. . .


cukup lah xnk pikir dah. . . tadi sempat baca komic yang aku beli semalam saja jew nak lupekan pasal benda tu..hiburkan hati sikit xsalah kan. .
 TAJUK BUKU KOMIK NI IKHTIAR HIDUP DI GUA

buku ni dah 80juta naskhah terjual kat korea.. kat dalam buku ni pow ada pengetahuan am tau ttg GUA ikot tajuk lah banyak lagi tajuk die tapi aku baru ada dua buku lagi satu pasal gunung berapi. .

sangat tidak suka!

Image
saya tidak suka pada anda yang tanya saya tetapi xmahu bgthu anda pya. .well ini sebenarnya biasa terjadi. .so xnk ceter pasal ni. .
adkah saya mengalami kemurungan mungkin ya!
Apakah itu kemurungan? Kemurungan adalah penyakit mental yang menyebabkan perasaan (mood) seseorang individu menjadi semakin menurun. Ini akan menjejaskan kehidupan harian individu tersebut, termasuklah pemikiran, perasaan, tingkah laku dan kesejahteraannya. Sekiranya tidak ditangani secara efektif, ianya boleh mendorong kepada tindakan membunuh diri.
Mengapa seseorang mengalami kemurungan? Sebab-sebab terjadinya kemurungan termasuklah:
Kemurungan boleh berlaku di dalam keluarga
Peristiwa atau kejadian yang menyebabkan seseorang tertekan
so saya rasa saya mengalami nye!


sgt suka ayat pada gambar ini. . bersyukur apa yang kita dapat. . yang lain2 terserah pada Nya. .

suka + takot

Image
pertama sekali sangat suka keluar tadi sebab keluar menonton wayang bersama someone nama dirahsiakan atas sebab peribadi. . .

kedua perasanan sangat takut bercampur-campur setelah kawan-kawan memberitahu satu pekara yang amat penting untuk masa depan aku. . .aku mengharapkan yang terbaik untuk itu. . .tetapi jika sebalik nya hanya redha sahaja yang dapat aku ungkapkan. .

tetapi aku masih mengharapkan yang terbaik!

waYanG lagi ~aku x bodoh~

Image
kali ini aku pergi bersama kawan-kawan yang paling aku sayang! motiff!! tak delah mmg betol pun aku sayang kat dia orang!
wayang kali ini cerita AKU X BODOH
tapi malang nye mamat kat sebelah kitaowg dok gelak bagai nak rak sakit telingaaku mendengarnya.. mmg ada part lawak tapi agak2 lah oiiitt
ber+ pelik nye bila part x lawat pow nk gelak  ishhh sgt pelik2..
agak nye masa kecik dulu xpenah gelak kot! kecian dia! ekkk org mcm tu xpatut di kesiankan dah lah gelak bagai nak rak menggangu saja  org lain! sampai kawan hilang mood nk tgk cerita tu!
tp apa-apa pun cerita itu sgt menarik penceritaan yang menarik! rugi sapa x tonton~


































p/s : synopsis siap aku bg skali!

MaKAn MaKaN BeRsama coUsIn

Image
suka suka suka sgt suka sekali bila di pelawa makan dinner ngn sepupu.. sudah lah di pelawa di belanjer plak sgt suka lah..
***********************************
ermm..bertolak pada pukul 8 something sampai kira2 pukul 9.30 di d selat restaurants  sgt syok!
*********************************
lepas mkn kami lepak2 ditangjung harapan  kat port klang sgt menarik kat sini.. tp aku penah sampai sini time ddk klang dulu tp xpnh mkn kat d selat tu  aku mkn kan muara ikan bakar tp smua nye sama saja.. sgt sedap!
*********************************
selepas mkn kami lepak2 kat  situ alah yg ada kapal tu.. tepi2 laut tu..tu pow sgt syok!
********************************
kat bawah ni ada lah gambar skit aku share utk tatapan umum!



********************************************************************
the end!




koReaN DraMa

Image
xSangKa aku dah pun menghabiskan cerita drama korea yang  kedua  tersgt lah menari cerita2 itu jgn risau aku akn sambung the next drama plak
so,  pada mereka yg xsuka  its up to u lah kan aku pow pada mula x minat jugak korea ni lately ni minat xthu lah nape!
mungkin pengaruh ajid agak nya. .  my girl ni drama PERTAMA aku dok tggk since  kat UiTM sri iskandar lagi. . and  smlm baru menghabiskan drama korea KEDUA full house
sgt best rupanya bila tgk cerita korea  + sgt touching lagi!
so kemungkinan akan bersambung ngan drama KETIGA iaitu bof boys over flowers hrp2 drama ni pow manarik jugak ok guys  i have to go! nway c ya! bye aja aja fighting!




sgt enjoy menonton nye!

ok fine!

Image
nk wat pe saya dah x kisah. . suka ati lah nk sgt kan.. patut nye xpayah kuar ngn kamu!
it will never happen again.. so that it..
enough it enough..
sekian!

motif anda!


xde keje kah?

mmg xde keje pow coz aku xkeje ma.. semenjak2menjak ni suka plak dgr lagu bahasa asing maksud aku dari negara lain such as china~taiwan best plak feeling..

aku rasa kowg pow patut layan jom ;D









<a href="http://www.bidvertiser.com">pay per click advertising</a>
Lirik Lagu Zheng Fu

Zhong yu ni zhao dao yi ge fang shi fen chu le xing fu
Shu ying de dai jia shi bi ci fen shen sui gu
Wai biao jian kang de ni xin li shang hen wu shu
Wan qiang de wo shi zhe chang zhan yi de fu lu

Jiu zhe yang bei ni zheng fu
Qie duan le suo you tui lu
Wo de xin qing shi jian gu
Wo de jue ding shi hu tu

Jiu zhe yang bei ni zheng fu
He xia ni cang hao de du
Wo de ju qing yi luo mu
wo de ai hen yi ru tu

Zhong yu wo ming bai liang ren yao de shi yi ge jie shu
Suo you de bian jie dou rang dui fang yi wei shi qi tu
Fang yi ba huo shao diao ni song wo de li wu
que jiao bu xi wo xiong kou zhuo re de fen nu

Jiu zhe yang bei ni zheng fu
qie duan le suo you tui lu
Wo de xin…

ber Suka Ria : Part 2

Image
kali ini ke mid valley pulak.. berjalan sesaja lah aku.. ish.. aku di teman ni kwn2 dan someone yg sgt bucuk skali.. huhuhuh''
ber main bowling dan dikalah kan dengan seorg wanita.. how dare u minah. .actually nama die zahin.. terer jgk lah last2 minute menang..
tp markah xjauh beza pow 102 aku 96. . ok what?
*************************************************
setelah itu segera membeli tiket wayang. .  ha knp xpercaya ke? tiga movie aku tonton tp syg harry potter part 1 xdpt tgk lagi...
mereka mau lihat ngankung aku ikot sja..









xsia2 menarik jugak ceter nye.. thum up utk pelakon nye!

ber Suka Ria : Part 1

Image
bersuka ria  satu post yang menarik bukan? haha rasa rindu dah terubat apabila bertemu kwn2 UiTm ku seronok sgt lah..
kita asyik gelak jew kan.. adush.. nt mungkin kita boley kuar lagi lah..
dah melantak di McD + pizza Hut menonton wayang  cerita menarik + x menarik jugak..






skyline paling gempak tp akhirnya tu mcm xberapa skit












ermm.. cerita yang xberapa paham sgt.. adush..+boring..







dan terima kasih jugak pada Amirul yazid keran telah mengembalikan dua barang ini.. tq sgt...
 jam D&G fav aku...


+


dan jgk gelang pemberian nazreen abd razak
sgt suka ari ini. . . gelak happy skit... hahahahahahahahahahaha


****************************************
p/s : train komuter menghala ke perlabuhan klang / batu caves begitu lambat sekali sehingga terpaksa menunggu sehingga lebih satu jam. .managment komuter KTM minta beri perhatian dengan masalah ini kerana masalah ini merumitkan penumpang. . .

kerisauan me l a n d a . . .

buka shja mukabuka ada stu berita yg aku patut thu.. keadaan skrg sgt risau masih samar2 lagi.. harap2 tida pekara buruk yg berlaku. . .
aku sendiri tidak thu apa yg akn terjadi selepas ni. . mungkin sukar tp kene tempoh jgk.. tp malang nye aku xsekuat mereka..

ya Allah tolong lah hamba mu ini. . .
ku mohon supaya tiada pekara buruk yang berlaku . .
kpd kwn2 yg dapat tahniah buat anda . .
saya xthu lagi nasib sy mcm mane. . 
tolong doa kan saya jgk. . .

wajah baru. . .

setelah beberapa bulan  akhirnya blog ku berwajah baru.. kunjungi blog saya dan pengikut mudah bukan..
ikuti segala cerita2 saya+awk+kita+kamu huhu
nt sy update balik..

SPM + STPM

Image
kepada mereka yang sedang / akan menghadapi peperiksaan spm + stpm di harap berusaha lah  pashak!
dah tentu pelajar smk tmn medan smoga hasrat datin pengetua  tercapai..
spm + stpm naik kan gred pencapaian smk tmn medan spya dapat memecahkan tradisi smk tmn medan
dan dapat bukti kan sekolah kita ni bukan hebat dalam bidang koko shja malah pelajaran jugak..
di harap doa2 pelajar + ibu bapa +guru2 dapat terlaksana dan dikabul kan..

sekali lagi ucapan : good luck for all smk taman medan spm +stpm candidate. .  study smart not study hard.. 
 masih ada masa...

Siti Nurhaliza - Panggilan haji

Selamat Hari Raya Aidiladha l Happy Eid-Adha Mubarak Everyone. . .

Image
ermmm... sungguh meriah sekali di padi raya ni kan.. ramai jugak sedara mara yang datang.. bertambah meriah dapat berjumpa insan tersayang kan.. walaupun sekejap ia sungguh bermakna..
sedikit kad2 ucapan untuk anda smua..
kepada rakan2 yg tersayang..
kepada mereka yang menunaikan haji juga..
kepada binatang2 yang bakal di korban..
mahupun yang telah di korban..

kepada smua muslimin dan muslimat sy mengucapkan selamat hari raya aidiladha semoga raya ini memberi seribu cahaya dah harapan baru serta dapat mendatangkan keinsafan pada diri setiap umat..
p/s ; gambar2 ini adalah di copy di internet so pada sapa2 yang rasa gambar ini dia punya dan rasa   xpatut ada disini sila maklumkan kepada saya

ApaKan Daya. . . huhuhu

Image
ermmm...aku janji nk  sambung edit part 2.. tp masa x mengizinkan.. lagi pun ada gangguan  skit.. al maklumlah aku pya lappy ada owg guna.. sis aku lah dah balik.. lappy di ada masalah skit then aku pya lah jd mangsa..
************************************************* haha ni pow post guna pc kat umah.. smua berebut nak menaip.. ish2.. tp xpe aku akn berusaha jgk utk siap kan part 2 tu.. "pashak"

p/s : pashak tu bahasa korea terpengaruh cerita korea skit..maksud die berusaha..

e d i t. . . .part 1

Image
suka aku meng edit gambar ni.. memendangkan keje pow xde kan.. why not? huhuhu bila bab meng edit ni terigt lah plak kat bdk2 uitm.. rindu sgt kat kowg..
jgn nk komplen2 ek gambar aku jew besar.. tgk saiz lah.. hahahaha
ni pow keje aku jgk.. dah xde keje sgt kan amk ko..adush
************************************************* akan dtg edit part 2 plak.. so well see..

ke e m p t y an

Image
apa Bila bosanmenjengah mula lah Rasa ke empty an hidup ni apa yg nak dibuat pow xthu..
************************************
suasana rInag ria Raya lama x kedegaran  walaupun ssh utk melupakan tp hidup mesti diteruskan.. perjalanan masih jauh..
********************************** hidup adalah?? hidup kene berusaha
hidupkene sabar
hidup penuh dgn dugaan
hidup x selalu nya indah
hidup adalah suatu pembelajaran ********************************* kita xthu apa akan berlaku esok lusa tulat so on
******************************* bukan mengharap yang lebih2 cuma kehidupan yang sedarhana shja.. itu pow kalau di izin kan oleh Nya..
********************************** semua nya akan terjawab kelak

shopping!

Image
kami sekeluarga bershopping sakan.. membeli barang2 dapur yang dah abis...
byk jugak lah barang yang dibeli + my mum tahu yang ank2 die akan balik..
klu g shopping ni smua benda nk amik kan perasan x?
rasa mcm nk wat pasta lah sapa nak?
tempat yang paling aku suka!
 ni aku pya
ni klu nak am k lah sowg sekor..
akak aku pow sebok nk beli jugak..
smua barang letak kat troli jew..
yg bayar nye tumpoh..