Posts

Showing posts from November, 2011

YUNA terkilan!

Image
Assalamualaikum
umum mengetahui AIM18 dah pun selesai ada saja benda yang tidak kene mengenai AIM18 pelbagai kontroversi tercipta walaupun AIM18 dah berakhir tetapi kontroversi masih tidak reda semuanya terjadi apabila kemenangan lagu Penakut ciptaan YUNA di pertikaikan
tidak pernah terjadi didalam sejarah AIM trofi kemenangan ditarik balik pekara ini dimaklumkan sendiri oleh pihak Persatuan Industri Muzik Malaysia (RIM) pekara-pekara sebegini telah mencacatkan  nama RIM dan AIM itu sendiri.
anatara lirik lagu Penakut yang mungkin menjelaskan pekara ini
"Ini tidak adil, tidak adil baginya"


congratulations YUNA!

Image
congratulations toYuna that havewon several awardsat theAIM



YUNA said Alhamdulillah! Terima kasih semua!! Anugerah-anugerah semalam saya dedicate to bah, tok, uncle, mama, babah, bandmates, kawan kawan and last but not least, the fans yang dari day 1 memberi sokongan kepada muzik saya. THANK YOU!
http://www.facebook.com/yunamusic


Puisi _ Rangga

Sayaberlarike dalamhutan
kemudiansayamenyanyi
Sayaberlarike pantai
Kemudiansaya menangis
tenang...
kesepian danbersendirian
saya tidak suka
Saya inginkegawatandalampasaran
Sayabosandenganpenat
Hanyakeluardenganpekat
seolah-olahsayahitamsendiri
Hanya membiarkansayamemecahkankacasesak
Saya akanmerintihsehinggasuka bergaduh
adamalaikatmenyulamJaringlabah-labahyang berwarna-warnididindingistanaputih
mengapa tidakhanyagoncanglocengmembiarkansengsara
atausayaperlumelarikan diri kehutan
kembalike pantai?

Puisi

Iran into thewoods
thenmysinging
Iranto the beach
thenIcried
quiet...
lonelyand alone
Ihate
Iwouldlike toturmoilin the market
I'mboredwith thetired
Justget outwithconcentrated
asifmyownsooty
Justlet mebreakglasscrowded
I'llgroanuntilrowdy
there areangelsembroideredspider websinthe whitepalacewalls
whynotjust shakehislocengletscourged
or Imustfleeto the forest
turnto the beach?

The day ! Check Result for UiTM student !

Image
Assalamualaikum kawan kawan masa yang di tunggu bakal tiba pasti semua student UiTM rasa risau, takut Dll yela  result nak keluar kan? dan begitu jugak aku cuak beb kenapa lah keluar esok knp x tahun depan bulan depan adussshh
nak check result KLIK SINI


Semoga berjaya kawan kawan!

kebakaran di GSC Mid Valley Megamall

Image
Assalamualaikum kawan kawan sangat tidak percaya kebakaran boley berlaku di Mid-Valley-Megamall
bayangkan anda sedang menonton wayang dengan keadaan yang gelap huhu berpusu-pusu berlari
memang tak dapat nak bayang kan!


picture : kredit to http://putri-roh.blogspot.com

Riang Ria di Subang!

Image
Assalamualaikum kawan kawan Subang je mampu al maklum lah $ xberapa nak ada sangat sebenarnye nak buat urusan bank + nak g post office je tertiba perasaan gile dah datang  sempat tengok movie dalam dalam xde $ sempat jugak tengok 2 movie..haha
movie ni sebenarnye dah lama then masa tu xde ceter yg best maka saya mengambil keputusan utk tgk ceter ni lah.
plus....
then tgk plak ceter ni
sebelom balik tadi  kat MBO CINEMA ada preview ceter Alamak Toyol from MIG
3 november Ni jgn lupe!