Posts

Showing posts from 2011

Vblog terbaru Anuarhadi

Image
Assalamualikum kawan kawan  kenal tak Anuar Hadi . . tak kenal hermm Anuar Hadi ni  selalu buat video kat youtube lebih kurang MATLUTFI , MARIA ELENA SO on.. benda benda mcm gitu we call as "video blog" . . nak tengok video terbaru beliau jom  . . . . . .

suka dengar AnuarHadi cakap omputih haha

Surat budak kecik!

Image
Assalamualaikum kawan kawan dua hari lepas di rumah sewa saya dan kawan kawan saya terselit surat di peti surat kami sambil budak di luar menjerit2 "ada surat kat peti surat" kami semua pun pelik lah sapa lah yang hantar surat layang ini then salah seorang ahli rumah kami pun pergi lah check surat apa budak budak ni bagi . . . . . . . . . . . . .  nak tahu rupa  surat nya mcm mana ? jap jap

ni sampul surat
nak tengok isi surat  tak ?
jap jap . . . . . .

baca lah korang tergelak2 saya baca.

At last Zdy bercerita..haha

Image
Assalamualaikum  kawan-kawan buat sekian kalinya saya bercerita haha sebenarnya tahap kemalasan melebihi kerajinan kan that why,  lah terlampau xrajin untuk meng-update blog kesayangan ni
bukan apa uols. disebabkan  kesibukan terserlah dari mula SEM 3 1st week mmg xterkira lah sibuknya sampai xdatang kelas kan ^_^
sampai lah week 4 baru lah nampak relax sikit kan tapi banyak lah dugaan 1. kene tukar kelas lah 2. kene tukar jadual 3. kene marah ngn lec sbb xdtg kelas 4. bla bla bla



YUNA terkilan!

Image
Assalamualaikum
umum mengetahui AIM18 dah pun selesai ada saja benda yang tidak kene mengenai AIM18 pelbagai kontroversi tercipta walaupun AIM18 dah berakhir tetapi kontroversi masih tidak reda semuanya terjadi apabila kemenangan lagu Penakut ciptaan YUNA di pertikaikan
tidak pernah terjadi didalam sejarah AIM trofi kemenangan ditarik balik pekara ini dimaklumkan sendiri oleh pihak Persatuan Industri Muzik Malaysia (RIM) pekara-pekara sebegini telah mencacatkan  nama RIM dan AIM itu sendiri.
anatara lirik lagu Penakut yang mungkin menjelaskan pekara ini
"Ini tidak adil, tidak adil baginya"


congratulations YUNA!

Image
congratulations toYuna that havewon several awardsat theAIM



YUNA said Alhamdulillah! Terima kasih semua!! Anugerah-anugerah semalam saya dedicate to bah, tok, uncle, mama, babah, bandmates, kawan kawan and last but not least, the fans yang dari day 1 memberi sokongan kepada muzik saya. THANK YOU!
http://www.facebook.com/yunamusic


Puisi _ Rangga

Sayaberlarike dalamhutan
kemudiansayamenyanyi
Sayaberlarike pantai
Kemudiansaya menangis
tenang...
kesepian danbersendirian
saya tidak suka
Saya inginkegawatandalampasaran
Sayabosandenganpenat
Hanyakeluardenganpekat
seolah-olahsayahitamsendiri
Hanya membiarkansayamemecahkankacasesak
Saya akanmerintihsehinggasuka bergaduh
adamalaikatmenyulamJaringlabah-labahyang berwarna-warnididindingistanaputih
mengapa tidakhanyagoncanglocengmembiarkansengsara
atausayaperlumelarikan diri kehutan
kembalike pantai?

Puisi

Iran into thewoods
thenmysinging
Iranto the beach
thenIcried
quiet...
lonelyand alone
Ihate
Iwouldlike toturmoilin the market
I'mboredwith thetired
Justget outwithconcentrated
asifmyownsooty
Justlet mebreakglasscrowded
I'llgroanuntilrowdy
there areangelsembroideredspider websinthe whitepalacewalls
whynotjust shakehislocengletscourged
or Imustfleeto the forest
turnto the beach?

The day ! Check Result for UiTM student !

Image
Assalamualaikum kawan kawan masa yang di tunggu bakal tiba pasti semua student UiTM rasa risau, takut Dll yela  result nak keluar kan? dan begitu jugak aku cuak beb kenapa lah keluar esok knp x tahun depan bulan depan adussshh
nak check result KLIK SINI


Semoga berjaya kawan kawan!

kebakaran di GSC Mid Valley Megamall

Image
Assalamualaikum kawan kawan sangat tidak percaya kebakaran boley berlaku di Mid-Valley-Megamall
bayangkan anda sedang menonton wayang dengan keadaan yang gelap huhu berpusu-pusu berlari
memang tak dapat nak bayang kan!


picture : kredit to http://putri-roh.blogspot.com

Riang Ria di Subang!

Image
Assalamualaikum kawan kawan Subang je mampu al maklum lah $ xberapa nak ada sangat sebenarnye nak buat urusan bank + nak g post office je tertiba perasaan gile dah datang  sempat tengok movie dalam dalam xde $ sempat jugak tengok 2 movie..haha
movie ni sebenarnye dah lama then masa tu xde ceter yg best maka saya mengambil keputusan utk tgk ceter ni lah.
plus....
then tgk plak ceter ni
sebelom balik tadi  kat MBO CINEMA ada preview ceter Alamak Toyol from MIG
3 november Ni jgn lupe!

Vote for MTV Iggy’s Best New Band in the World!

Image
Assalamualaikum kawan kawan
nak mintak tolong ni. kowang boleh tolong vote untuk YUNA tak?
sebab die tercalon dalam MTV iggy's klik sini untuk vote!
ada beberapa negara yang tercalon wakil negara kita YUNA


Adele _ Someone like You

Image

Review : AL HIJAB

Image
Assalamualaikum kawan kawan sempat menonton wayang tadi nak cerita sikit lah pasal citer AL HIJAB ni

Pengarah :  Pierre Andre Genra : Seram Pelakon :  Pierre Andre + Nur Fathia + Maimon Mutalib ramai lagi

Jalan Cerita yang menarik dan sedia maklum kalau Pierre Andre buat filem mesti perlahan dan penuh dengan debaran bukan sahaja babak babak seram malah diselitkan jugak dengan babak babak yang lucu 3 watak sampingan iaitu pemandu lori dan 2 kelindan telah memberi sedikit hilai tawa kepada penonton. Ternyata lakonan mereka bertiga membuahkan hasil. takde lah seram memanjang jew

Nak dapat kan INFO pasal cerita INI
KLIK SINI



Condolence for ROGER RAJIS (UiTM Student)

Image
ROGER RAJIS DALAM MEMORI..

Dukacita dimaklumkan Mendiang Roger Rajis, Plajar Sem4 Sains Sukan & Rekreasi yg trlibat dlm kebakaran kecil Kolej Jati tlh meininggal dunia hari ni. Seluruh Warga UiTM SEDIH & mengucapkan TAKZIAH kpd kluarga Mendiang & sy mengingatkan anak2 sy yg tinggal di Kolej agar tdk merokok krn post-mortem menunjukkn puntung rokok yg msh trbakar adalah penyebab kebakaran itu terj adi. Sama2 kita ingat mengingati sesama kita agar kejadian sbegini tdk berulang. Sbg mahasiswa kita perlu brtnggungjwb, kerana ada pelajar2 tdk brtnggungjwb yg merokok, kita hilang seorg RAKAN kini. Anak2 saya sekalian, ambil ini sebagai 1PENGAJARAN. Jgn jadi org yg tidak bertimbang rasa. FIKIRKANLAH.





by : Dato-Prof-Ir-Dr-Sahol-Hamid-Abu-Bakar
say NO to SMOKE! this will happen if u are not be careful

dah tahu banyak penyakit boley dapat + menyusahkan orang lain lagi..huhu maybe orang yang hisap rokok akan hemtam saya tapi cuba lah stop untuk kebaikan semua orang.


Blog Berjiwa Baru!

Image
Assalamualikum  kawan kawan happy sangat sangat ini sebab dah buat blog saya berjiwa baru penat cari themes yang sesuai dengan saya at last  dapat jugak walaupun mula mula rasa frust sebab layout itu xboley guna tapi  saya gigihkan jugak cari mcm mana nak  selesaikan that problem kan. huhu lega giler
simple and nice! love it jgn lupa visit2 lah blog saya ni okey! :)

Attention Please : Kepada blogwalking sekalian!

Image
Assalamualaikum kawan kawan saya nak bagi tahu sikit ini kalau nak singgah kat blog ni boley malah dialu-alukan tapi sila jaga adab sikit saya paling pantang orang yang tak reti jaga adab jangan nampak kan anda seorang yang tidak bertamadun. insyaAllah saya doa kan terbaik untuk anda. satu lagi ingat berbuat jahat pada manusia lah paling susah sebab apa? sebab kalau orang yang salah xminta maaf sehingga mangsa meninggal dunia  maka x ter ampun lah dosa yang dibuat so fikir fikir lah ye.
BE NICE OR YOU CAN JUST LEAVE  THANK YOU! 

REMEMBER I KNOW WHO YOU ARE!

Im back!

yee tepat sekali saya sudah kembali rasa rindu plak nak berblogging haha
telah tamat final exam semalam rasa lega sangat tapi result nye tahu lah apa yang jadi kepada kawan kawan yang masih teruskan perjuangan saya doa kan  dapat menjawab dengan tenang

study weekkkk!

Image
Assalamualaikum kawan kawan pada hari ini telah bermula lah study week di seluruh UiTM  di Malaysia so kepada kawan kawan yang bakal menjawab exam untuk sem ini selamat mengjawab lah ye..
berikut adalah jadual peperiksaan BM111
22.9.2011 - BEL 260 & ECO 162 23.9.2011 - CTU 151 28.9.2011 - MKT 243 29.9.2011 - ACC 116
Untuk maklumat lanjut berkaitan jadual  lawati laman sesawang  Universiti Teknologi MARA


Perhatiannn!

Image
Assalamualaikum kawan kawan saya nak bagi tahu sikit ini bulan ini mungkin saya akan perlahankan pengUPDATEan sebab bulan ini adalah bulan Final  Exam kene focus lebih  saya akan habis exam pada  29.9.2011 yeahhhhh




Cukup cukup lah tu raya!

Image
Assalamualaikum kawan kawan  saya dah nak berangkat pulang ke UiTM jengka ni seminggu cuti macam tak cuti tiket pukul 8 malam adushhh serius berat hati nak balik duduk rumah ni xpuas lagi dah sampai sana nanti mesti teringat kat rumah kan..
seminggu + -  dah nak final wuuuahhhhh cuak giler boley ke x sem ni harap harap okey lah yew..
sekian : good bye PETALING JAYA welcome JENGKA


Seliper baru!

Image
Assalamualaikum kawan kawan  saya dengan ini telah membeli seliper fipper classic baru so kepada pencuri pencuri seliper sila ambik perhatian ye ini adalah amaran terakhir SILA  BERADA JAUH DARI SELIPER SAYA SERTA JANGAN CURI SELIPER SAYA SEKIAN! memandangkan saya sudah kehilangan seliper sebanyak tiga kali cukup cukup lah tu

Merdeka merdeka merdeka!

Image
Assalamualaikum kawan kawan raya raya jugak merdeka jgn lupa raya dirai merdeka dihayati sudah 54 tahun kita merdeka kan xsangka betol serba sedikit ucapan dari pemimpin negara yang lama jugak yang baru


Raya oh yeahh!

Image
Assalamualikum kawan kawan semperna hari raya ni saya Zaiddy Aresat ingin mengucapkan  SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI  MAAF ZAHIR DAN BATIN Kemaafan ku pohon dari hujung rambut hingga ke hujung kaki biasalah manusia tidak pernah lari dari melakukan kesilapan

Menu Menu

Image
Assalamualikum kawan kawan nak post menu fav saya spaghetti   hand madehehehe




sedap kan dapat makan spaghetti masa berbuka  sgt menarik hehe

sehari di jalan TAR + Danau kota..

Image
Assalamualaikum kawan kawan sangat sesak sehingga xdapat bernafas giler ar ayat tu jew boleh gambarkan bagaimana keadaan kat Jalan TAR  sebenarnya menemankan sister2 saya shopping sebanarnya malas nak g tapi bila pikir2 balik boring plak duduk rumah xbuat apa kan..






jumpa kawan kawan lama!

Image
Assalamualaikum kawan kawan saya nak shared something ni jom tengok gambar dulu








kami berempat kawan baik hehe teringin nak makan sushi ternyata diri ni x dapat menerima sushi itu
kepada kawan kawan thx keluar sama sama next time kita kuar lagi plan kali ni mesti jadi okey!

balik raya..didalam bas haha

Image
Assalamualaikum kawan kawan saya nak cerita sikit ni pasal dalam bas td japp japp tadi ada sikit kejadian adalah mamat A ni tetiba marah marah naik dalam bas siap ugut ugut si mamat B tu mamat A cakap "kalau ko anak jantan turun sakarang" mamat B tu buat xtahu jew..agaknya dia malas nak layan lah tu kan conclusion nye xpayah lah nak gaduh2 kan bulan puasa ini.. ishh xpaham betul lahh..
.........................................................................................................
sedih tadi berbuka dalam bas selamat sempat pergi bazar kat jengka tadi..



kerja gila mereka mereka..

Image
Assalamualikum kawan kawan mereka telah membuat kerja gila mereka mari kita lihat gambar yang sempat di ambil gambar ini adalah P&C





tempat berlaku terpaksa dirahsiakan so jangan nak tanya kat mana okey! pelaku pelaku juga dirahsiakan kalau nampak gambar sikit tu kira halal lah okey!